کاریابی بین المللی فرصت

دارای مجوز رســـــمی از وزارت کار

دارای مجوز رســـــمی از وزارت کار

متقاضیان استخدام در قطر
خود اشتغالی (سرمایه گذاری)

چرا خود اشتغالی (سرمایه گذاری) در آلمان؟

آلمان در سال 2020 روش مهاجرت سرمایه گذاری را معرفی کرد که به عنوان برنامه “ویزای طلایی” نیز شناخته می‌شود. این برنامه به سرمایه گذاران و کارآفرینان خارجی اجازه می دهد تا با سرمایه گذاری در اقتصاد آلمان مجوز اقامت دریافت کنند. برای واجد شرایط بودن، سرمایه گذاران باید حداقل 1 میلیون یورو در یک شرکت یا استارت آپ آلمانی یا 2 میلیون یورو در یک پروژه املاک و مستغلات سرمایه گذاری کنند.

هدف این برنامه جذب سرمایه گذاری و استعدادهای خارجی به کشور است که می تواند در بلندمدت برای اقتصاد آلمان مفید باشد. برنامه ویزای طلایی در کشورهای دیگر مانند پرتغال و اسپانیا موفقیت آمیز بوده است و انتظار می رود بر اقتصاد آلمان نیز تاثیر مثبتی داشته باشد. البته روش‌های دیگری هم وجود دارد که در ادامه بررسی می‌کنیم.

 

ویزای خوداشتغالی: تنها روش اقامت در آلمان از طریق سرمایه‌گذاری

در حال حاضر، تنها روش سرمایه‌گذاری در آلمان که به گرفتن اقامت منتهی بشود، ویزای خوداشتغالی است. این ویزا، دو روش یا لاین (Line) اصلی دارد:

  • روش اول: ثبت شرکت (Business Set-up)
  • روش دوم: فعالیت فریلنس (Freelance)

ثبت شرکت یک روش سرمایه‌گذاری است اما فعالیت فریلنس بیشتر یک فعالیت کاری است و در دستۀ مهاجرت‌های کاری قرار می‌گیرد. در ادامه، هر دو روش، خصوصاً ثبت شرکت را توضیح می‌دهیم.

یکی از راه هایی که می‌توان در کشور آلمان سرمایه گذاری کرد ثبت شرکت است.

روش اول: سرمایه‌گذاری در آلمان از طریق ثبت شرکت

ثبت شرکت، یکی از بهترین روش‌های سرمایه‌گذاری در آلمان است که با آن هم می‌توانید به آلمان مهاجرت کنید و هم اقامت دائم بگیرید. این کشور همیشه از ایده‌های تجاری ناب و خلاقانه حمایت می‌کند و شرایط خوبی هم برای کارآفرینان و صاحبان این ایده‌ها فراهم کرده است.

برای ثبت شرکت در آلمان باید یک بیزنس پلن قوی و خلاقانه ارائه دهید و شرکتی که راه‌اندازی می‌کنید هم باید تاثیر مثبتی در اقتصاد محلی و ملی این کشور داشته باشد. تا یادمان نرفته این را هم بگوییم که شرکت شما باید برای حداقل 5 شهروند آلمانی شغل ایجاد کند.

امکان راه‌اندازی شرکت‌های مختلفی در آلمان برای شما وجود دارد که هر کدام هم شرایط خاص خودشان را دارند. متداول‌ترین شرکت‌ها برای راه‌اندازی در آلمان:

  • شرکت با مسئولیت محدود (GmbH)
  • یک شعبه از یک شرکت (Branch Offices)
  • شرکت سهامی (AG)
  • شرکت مشارکتی (Partnership)

در بین این موارد، ثبت شرکت با مسئولیت محدود (GmbH) بین متقاضیان اخذ اقامت سرمایه‌گذاری آلمان محبوبیت بیشتری دارد. به نمودار زیر دقت کنید:با توجه به قدرت بالای اقتصادی این کشور، حمایت‌های دولتی و شرایط مناسب رشد و توسعه، ثبت شرکت را می‌توانیم بهترین سرمایه‌گذاری در آلمان بدانیم. دربارۀ شرایط گرفتن اقامت هم باید به شما بگوییم با این روش به شما اقامت موقت داده می‌شود که بعد از سال سوم می‌توانید برای اقامت دائم آلمان و بعد از سال ششم تا هشتم هم برای شهروندی آلمان درخواست بدهید.

روش دوم: اقامت آلمان از طریق فعالیت فریلنس

همان‌طور که بالاتر خواندید، این روش بیشتر یک روشِ مهاجرت کاری است تا یک روش سرمایه‌گذاری؛ اما چون زیرمجموعۀ ویزای خوداشتغالی آلمان است، توضیح کوتاهی دربارۀ آن می‌دهیم.

فلسفۀ این روش مهاجرتی ساده است: شما می‌توانید در تخصص‌های آزاد به‌صورت فریلنس و خوداشتغال در آلمان کار کنید و به‌اصطلاح رئیس خودتان باشید. تمامی خدمات شما هم تحت برند و اسم شخصی شما به مشتری‌های مختلف ارائه می‌شود. البته یادتان نرود که مالیات، بیمۀ تامین اجتماعی و هماهنگی‌های مختلف با وزارت کار آلمان بر عهدۀ خودتان است.

در این روش هم مانند ثبت شرکت، یک ویزای 3 ساله به شما داده می‌شود که بعد از سه سال کار و زندگی در آلمان، می‌توانید برای اقامت دائم و بعد از سال ششم تا هشتم هم برای شهروندی و گرفتن پاسپورت آلمان درخواست دهید.

  • نشان دهید توانایی مالی برای خرج‌ومخارج زندگی در آلمان را دارید.
  • نشان دهید سرمایۀ کافی برای شروع فعالیت خوداشتغال و پروژه‌های فریلنس را دارید.
  • مدارک و گواهینامه‌های لازم در حوزۀ خودتان را در آلمان بگیرید یا اگر آن‌ها را دارید، معادل‌سازی کنید.

 

مزایا خود اشتغالی (سرمایه گذاری) در آلمان

  • برای سرمایه‌گذاری و فعالیت تجاری دستتان باز است؛ چون بازارهای گسترده و متنوعی دارد.
  • لَنگِ نیروی کار نخواهید بود؛ چون دسترسی به نیروی کار متخصص و تحصیل‌کرده در آلمان (خصوصاً مهاجر) راحت است.
  • برای خرج‌ومخارج دست‌تنها نیستید: چون کمک‌های مالی، وام‌ها و حمایت‌های مختلف از دولت و بخش خصوصی را دارید.
  • فضای تجاری برایتان غریب نیست؛ چون فرهنگ فعالیت تجاری در این کشور جاافتاده است و اکوسیستم استارتاپی فعالی هم دارد.
  • نگران ورشکستگی نیستید: چون با توجه به ثبات اقتصادی و سیاسی، رشد سریع و افزایش سرمایه، دست‌نیافتنی نیست و مهم‌تر از همه:
  • در آلمان سرمایه‌گذاری می‌کنید! در چهارمین قدرت اقتصادی دنیا و برترین قدرت اقتصادی اروپا.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو
دسته بندی ها
مطالب مرتبط